1 Namaz Vaktini Cünüp Geçirmek

1 Namaz Vaktini Cünüp Geçirmek. Cünüp iken gusül abdesti alma fırsatı olmamışsa normal abdest alınarak namaz kılınabilir mi? Namaz kılan ve kılmayan herkes, bir namaz vaktini cünüp geçirirse, çok azap görür.

Gusul Abdesti Goynem Beysehir
Gusul Abdesti Goynem Beysehir from secure.gravatar.com
Nesâî, tahare,167) hadisten de anlaşıldığına göre guslü geciktirerek cünüp kalmaya devam etmek ve namaz vaktini geciktirmek tehlikelidir. En fazla 1 namaz vakti kadar cünüp kalabilirsin. Cünüp iken gusül abdesti alma fırsatı olmamışsa normal abdest alınarak namaz kılınabilir mi?

.melek girmez melek girmeyen eve şeytan girer cin girer, şeytan giren evde huzur olmaz mutluluk olmaz, bunu geçelim cünüp gezmek.

Yıkanır, kerahet vakti çıkınca namazını kaza eder. Bir namaz vaktini, hiçbir özür yokken cünüp geçiren kimse sorumlu duruma düşer. .sonra veya ağzını çalkaladıktan sonra yemesi içmesi caizdir.ancak namaz vaktini geçirecek kadar cünüp durması haramdır.gusül abdestinin (cünüp abdesti) yerine gelmesi için üç tane farzı vardır. Müslüman için cünüp durma ruhsatı, ancak bir namaz vaktini geçirmeyecek kadar olabilir.


0 Response to "1 Namaz Vaktini Cünüp Geçirmek"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel