Namaz Makamları

Namaz Makamları. Yüzyıllardan beri müslümanlar'ın en önemli ibadeti olan namaza davet niteliğindeki ezan, sözlerinde peki en önemli ibadetimiz olan namaza davet niteliğindeki ezan üzerinde türk makamlarının etkisi. Namaz vaktinin geldiğini haber verir.

Ezanlar Hangi Vakitlerde Hangi Makamlarda Okunur Bedir Haberbedir Haber
Ezanlar Hangi Vakitlerde Hangi Makamlarda Okunur Bedir Haberbedir Haber from bedirhaber.com
Sadece saba makamı değil, diğer birçok makamlar da saadet asrında uygulanmadıkları noktasından hareketle, bunların bid'at olduğu, yani daha sonra meydana çıktığı söylenebilir. Gerek sesli ve gerekse yazılı belgelere göre t.s.m.'miz, 1000 yılı aşarak fârâbî'ye kadar uzanmaktadır. Oysa ezan'ın kullandığı müzik makamları ile dileyen göbek atar;

Namaz ayetleri oku, kuran meali dinle.

Yüzyıllardan beri müslümanlar'ın en önemli ibadeti olan namaza davet niteliğindeki ezan, sözlerinde peki en önemli ibadetimiz olan namaza davet niteliğindeki ezan üzerinde türk makamlarının etkisi. Namaz dinimizce farz kılınmış bir ibadettir. الأذان), i̇slam dininde namaz vaktinin geldiğini insanlara bildirmek için yapılan çağrıya verilen isimdir. Seyyid abdülhakîm arvâsî hazretleri, namaz risalesi'nde buyuruyor ki namaz, dinin direğidir.


0 Response to "Namaz Makamları"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel