Namaz Müminin Miracıdır Ne Demek

Namaz Müminin Miracıdır Ne Demek. Namaz müminin miracıdır namaz, mîraç'ta perdesiz ve doğrudan emredilmiş tir. O halde namaz kılsınlar.'' bu mutlak şifa reçetesinden mülhem buyrulmuştur ki ''namaz, müminin miracıdır.'' kulun, allah'a en yakın olduğu an, secde anıdır.

Mirac Kandili Nedir Mirac Kandili Anlami Onemi Ve Faziletleri Neler Iste Mirac Kandili Nin Anlami Ve Onemi Sayfa 16 Son Dakika Haberler
Mirac Kandili Nedir Mirac Kandili Anlami Onemi Ve Faziletleri Neler Iste Mirac Kandili Nin Anlami Ve Onemi Sayfa 16 Son Dakika Haberler from iasbh.tmgrup.com.tr
Efendimiz (s.a.v.)'in gözünün nuru, müminin miracıdır. namaz kılmak demek, kulun allah (c.c.) huzuruna çıkması ve o'na dua ve niyazda bulunması demektir.namaz, insanın kalbini aydınlatır ve. Geçici şu konaktan, ahirete doğuş. Bu hissiyat ile kılınan namaz mü'minin miracıdır.) mü'minin mi'racıdır kalbi huzûr ile namâz.

Namaz müminin mîrâcıdır2 buyurarak namazı yüceltmektedir.

İslâmın beşte bir parçası ise de, bu toplayıcılığından dolayı, yalnız başına, müslümanlık demek olmuştur. Ve namaz, allah'ın kendi muhteşem sanatını müminin gönlünde seyrettiği miraç'tır. Biz müslümanlar, namaz, mü'minin mîracıdır hadisinin hakikatini tam anlayamıyoruz. İslâmın beşte bir parçası ise de, bu toplayıcılığından dolayı, yalnız başına, müslümanlık demek olmuştur.


0 Response to "Namaz Müminin Miracıdır Ne Demek"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel