Namaz Üç Vakit Mi

Namaz Üç Vakit Mi. Kur'anda beş değil, üç vakit namaz olduğu söyleniyor. Aleviler'de ise sünni'lerin bildiği şekilde namaz kılmazlar ama onlarda da dua ederek ibadetlerini i̇sra suresinin bu ayetlerine bakarak, sabah, günboyu ve akşam olmak üzere üç defa namazın/ibadetin yapılması gerektiğini anlıyoruz.

Namaz Rekatlari Namaz Nasil Kilinir Iki Rekat Namaz Nasil Kilinir Sabah Namazi Nasil Kilinir
Namaz Rekatlari Namaz Nasil Kilinir Iki Rekat Namaz Nasil Kilinir Sabah Namazi Nasil Kilinir from icdn.tgrthaber.com.tr
Öğle ikindiyle, akşam da yatsıyla birleştirilir. Ayet namaz vakitleri ile ilgili genel perspektif vermekle beraber bizim bugün kullandığımız manada 3 vakittir ya da 5 vakittir şeklinde motomot yaşar nuri'nin üç vakit namaz iddiasına cevap. Namaz üç vakit midir, beş vakit midir?

لَا الشَّمْسُ يَنبَغِي لَهَا أَن تُدْرِكَ الْقَمَرَ bunlar, çıplak olabileceğiniz üç vaktidir.

Bu seferiye veya bunun benzeri sıkışık durumlarda abdullaziz bayındır: Namaz kılmak isteyip de ''ah beş vakit değil, üç vakit olsaydı alnım secdeden kalkmazdı'' diye şikayet edene henüz rastlamadığını belirten prof. İslam dini kolaylaştırmayı emreder, güçleştirmeyi değil. Namaz 3 vakitse neden hayır 3 değil, 5 vakit diyorlar? gündüzün iki ucu akşam ve sabah namazı, bir kısmında da yatsı namazı vardır üç vakit bu ayette.


0 Response to "Namaz Üç Vakit Mi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel