Namaz 5 Vakit Kuran

Namaz 5 Vakit Kuran. Şii'ler 3 vakit namaz kılarken, sünni'ler 5 vakit namaz kılmaktadır. İkincisi ise ikindi namazının vaktidir.

Hadis Nakillieri Ve Namaz
Hadis Nakillieri Ve Namaz from 1.bp.blogspot.com
Kuran'da bizim namaz olarak bildiğimiz kelime essalat kelimesidir. Ancak allah rahmet ve hikmetini göstermek ve 5 vakti kılana 50 vakit kılmış gibi sevap vereceğini bildirmek için böyle yapmıştır. 5 vakit namaz kılınışı ayrıntılı anlatımı ve namaz rekatları ve tablosu, namazın şartları ve rükünleri nelerdir?

Geceye yakın olan gündüzün iki tarafında namaz kıl.

Kuran'da namaz vakitleri müslümanlar arasında ihtilaflı konulardan birisi. Akşama girdiğiniz vakit ve sabaha erdiğiniz vakit allah'a ibadet edin.göklerde ve yerde yaptığı her şeyi en güzel yapmak ona hastır.günün sonunda ve gündüzün güneş dönüp gecenin karanlığı bastırıncaya kadar belli vakitlerde namaz kıl ve özellikle sabah namazını! Namaz kılmak i̇slam'ın kuran da yazan bir ibadeti değildir.kuran ın hiçbir yerinde namaz kılınmasına dair bir açıklama yada ayet yoktur.kimse gösteremez çünkü yoktur.namazın nasıl kılınacağı.ne kadar kılınacağı.ne zaman kılınacağına dair de ayet yoktur.hiç kimse namazı açıklayıcı bir söz kuran'da. Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler.


0 Response to "Namaz 5 Vakit Kuran"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel