Cemaatle Namaz 70 Kat

Cemaatle Namaz 70 Kat. İmam, namazın farz, vacip ve sünnetlerini en iyi bilen kişi olduğu için, ona uyan cemaat ise, en iyi bilen kadar namazın sevabına ulaşacaktır. Diğer taraftan cemâatle namaz, meşguliyet açısından çok dağınık ve karmaşık sahnelerle dolu hayatı, disiplin altına almayı öğretir ve.

Kadir Gecesi Nde Cemaat Yagmur Altinda Namaz Kildi
Kadir Gecesi Nde Cemaat Yagmur Altinda Namaz Kildi from www.malatyaguncel.com
İmam, namazın farz, vacip ve sünnetlerini en iyi bilen kişi olduğu için, ona uyan cemaat ise, en iyi bilen kadar namazın sevabına ulaşacaktır. Cemaat önce erkekler, sonra erkek çocuklar ve sonra kadınlar olmak üzere saf halinde sıralanırlar. Bazı hadislerden anlaşıldığı kadarıyla, namaz ilk olarak cemaat namazı şeklinde teşrii edilmiştir.1 eğer 2 kişi olursa, namazın fazilet ve sevabı 600 kat;

Cemaatle namaz kılan kimse namazı üç şekilden biriyle kılmış olur.

Bir erkek eşi ile cemaat yapabildiği gibi, annesi, kızı, kız kardeşi, halası, teyzesi, kayınvalidesi ve gelini gibi mahremleri ile de tek başına cemaat yapabilir ve her biri yirmi yedi kat. Beş vakt namâzın farzlarını cemâ'at ile kılmak, erkeklere sünnetdir. Hanefi mezhebi cemaatle namaz cemaatla namaz: (müdri̇k) diğeri namaza imamla başlayıp bir nedenden dolayı abdestin bozulduğu kişidir.


0 Response to "Cemaatle Namaz 70 Kat"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel