Namaz Makamları

Namaz Makamları. Ezanın bu şekilde vakitlere göre belli makamlarda okunması için bir çalışma yapılmasında müziğin bilinenden çok farklı bir işlevi etkili olmuştur. Insanların kulağına hoş gelsin ve ilgi çekici olsun diye ezanı.

Makam Youtube
Makam Youtube from i.ytimg.com
Ezanların okunuşu, müzikten pek anlamayan ve hele de. Ezan ın okunuşu ve makamları sabah ezanı saba makamı öğle ezanı rast makamı i̇kindi ezanı hicaz makamı akşam ezanı segah makamı yatsı ezanı uşşak makamı. الأذان), i̇slam dininde namaz vaktinin geldiğini insanlara bildirmek için yapılan çağrıya verilen isimdir.

Ilk iki tekbir düz ve sade okunur.

Ezanın bu şekilde vakitlere göre belli makamlarda okunması için bir çalışma yapılmasında müziğin bilinenden çok farklı bir işlevi etkili olmuştur. Insanların kulağına hoş gelsin ve ilgi çekici olsun diye ezanı. Sözlükte bildirmek, çağrıda bulunmak anlamlarına gelen ezan, müslümanlara farz namazların vaktinin geldiğini duyurur. Ezan makamları ve okunuşlarını (5 vakit) aşağıda dinleyebilir öğrenebilirsiniz ileriki zamanlarda daha detaylı bilgiler eklenecektir.


0 Response to "Namaz Makamları"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel