Namaz Iskatı

Namaz Iskatı. Oruç, namaz, zekât borcundan başka, kul hakları, ödenecek borçlar, emânet, hırsızlık, döğmek, söğmek, alay, iftirâ, gıybet gibi hakların da iskâtı yapılır. Namaz borçlarının iskatı için vasiyet etmek ve iskatı definden sonra da yapmak sahihtir.

Ibni Ebi Cemre Rahimehullah A Ogretilen Namaz Cubbeli Ahmet Hoca Dan Dua Ve Zikirler Dualar
Ibni Ebi Cemre Rahimehullah A Ogretilen Namaz Cubbeli Ahmet Hoca Dan Dua Ve Zikirler Dualar from i.pinimg.com
(bu hususta) vasiyet etmek ne zaman şarttır (ramazan orucunu tutmaya) gücü yeten ve (fakat tutmayıp) üzerinde borç olarak kalan kimsenin (bu orucunun ıskatı için). Namâz iskâtı bitdikden sonra, tutulmıyan, kazâ edilmeleri lâzım olan orucların iskâtı için, beş altın dört fakîre üç kerre devr eder. Asi̇a, 30 ağustos, 2012 in i̇slamiyet.

Vefat eden kişinin buluğ çağı biliniyirsa o zamandan, bilinmiyorsa erkekler için 12 , hanımlar için 9 yaşından itibaren, vefat ettiği yaş aralığı hesaplanır.

(bu hususta) vasiyet etmek ne zaman şarttır (ramazan orucunu tutmaya) gücü yeten ve (fakat tutmayıp) üzerinde borç olarak kalan kimsenin (bu orucunun ıskatı için). Buraya kadar görüşler ortak ve bu noktadan sonra görüşler ikiye ayrılıyor. Bir aylık namaz iskatı için, beş altın lira veya 36 gram bilezik verilir. Çünkü bu hususta mezheplerin sözbirliği vardır.


0 Response to "Namaz Iskatı"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel