Cemaatle Namaz 70 Kat

Cemaatle Namaz 70 Kat. İbnu hacer, cemaatle kılman namazın sevabının münferid kılınan namaza nisbetle yirmi beş kat artışının sebebini, cemaate katılmaktan hasıl olan yirmi beş. Ebû hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu bir kimsenin cemaatle kıldığı namazın sevabı, evinde ve çarşı pazarda kıldığı namazdan yirmi beş kat daha fazladır.

Camiler Kisitlama Sonrasi Ilk Namaza Hazirlaniyor
Camiler Kisitlama Sonrasi Ilk Namaza Hazirlaniyor from d.lha.com.tr
İmam, mesela, öğle namazının farzını kılmaya ve kendisi ile birlikte namaz kılacak olanlara imam olmaya niyet eder. Cemaat önce erkekler, sonra erkek çocuklar ve sonra kadınlar olmak üzere saf halinde sıralanırlar. Cemaatle namaz kılan müslümanlar birbirleri ile yakından tanışır, bilmeyenler bilgili olanlardan yararlanır, iyi alışkanlıklar kazanır, zamanla kötü alışkanlıklardan vazgeçerler.

Cemaatle namaz nasıl kılınır ?

Cuma ve bayram namazları için cemaat şarttır. Cemaatle namaz nasıl kılınır ? İbni ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre, resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Cemaatle namaz kılmanın fazîleti i̇mamda bulunması gereken vasıflar safların düzeni nasıl olmalı?


0 Response to "Cemaatle Namaz 70 Kat"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel