Namaz 32 Farz

Namaz 32 Farz. Dışındakiler e şart, içindekilerede rukun denir. İman, i̇slam, namaz ve abdest ana başlıklarında toplam 32 adet farz bulunduğu için literatürde ve halk arasında 32 farz olarak geçen dinimizin en temel farzlarıdır.

32 Farz Nedir Odev
32 Farz Nedir Odev from www.hayalkatibi.com
Aşağıda 32 farz hakkında önce kısaca bilgi ardından detaylı bir şekilde açıklanmıştır. 6'sı imanın şartı, 5'i islamın şartı, 4'ü abdestin şartı, 3'ü guslün farzı, 2'si teyemmümün farzı, 12'si namazın farzıdır. Tüm müslüman kardeşlerimizin bilmesi gereken 32 farz hangileridir.

İman, temizlik ve ibadet konularında her ergin ve akıllı müslümanın fert olarak yerine getirmek zorunda olduğu farzların sayısı otuz iki olarak meşhur olmuştur.

Iman, i̇slâm, abdest, gusül, teyemmüm ve namaz konularına aittir. Müslümanların yerine getirmesi gereken farzların 32 tane olduğu i̇slam alimleri tarafından akıllarda kolayca kalması için toplu halde bir araya getirilmişlerdir. 12′si namaz'da 6′sı i̇man'da 5′i i̇slam'da 4′ü abdest'te 3′ü gusül'de 2′si teyemmüm'de namazın farzları 12′dir. Otuziki farz ( 32 farz ).


0 Response to "Namaz 32 Farz"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel