Namazda 1 Kere Secde Yapmak

Namazda 1 Kere Secde Yapmak. Yalnız başına namaz kılan daha çok tesbih yapabilir. Bir rekâtta iki kere rükû ve üç kere secde yapmak gibi.

2
2 from
Burada yanlış yaptım diye düşünerek o cürüm hatırlanırsa namaz ahir sehiv secdesi yapmak vacip olur. Sayıda secdeyi yapıp ayağa kalkar, yeniden fatiha'yı okuyup namazın sonunda sehiv secdesi yaparak namaz tamamlanır. Secde ve 2 kere yapılması farz olduğundan, birini terketmek namazı bozar.

Bu yaptığı rükû, az önce yaptığı secdeyi iptal ettiği için, bu rükûdan sonra yeniden iki secde yapar ve namaza devam eder.

Secde namazı nasıl kılınır sesli secde namazı nasıl kılınır resimli anlatım secde namazı nasıl kılınır bayan namazda tilavet secdesi. Bir günde camiye birkaç kere giden kimsenin bir defa bu namazı kılması yeterlidir. Namaz kılan kişinin namazda secde âyeti okuması hâlinde, secde âyetinden sonra üç âyetten daha tilavet secdesi yapacak kişi, ellerini kaldırmadan doğrudan doğruya 'allahu ekber' diyerek bir kere. Namazın sonunda da sehiv secdesi yapar.


0 Response to "Namazda 1 Kere Secde Yapmak"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel